Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Aplikace a hojení mikrodermalu

Aplikace mikrodermalu

Mikrodermální piercing se skládá ze dvou částí. Kotva mikrodermálu je umístěna pod kůži a vyčnívá z ní závit. Do závitu se umisťuje šperk – kulička, hrot, kamínek či jiná ozdoba.

Aplikace se provádí jehlou nebo děrovačkou. Piercer nejprve označí místo pro aplikaci piercingu na kůži. Následně vpíchne jehlu kolmo tak, aby pod kůží vytvořila kapsu. Do ní poté vloží pomocí kleští kotvu piercingu. Na kotvu se šroubuje šperk.

Obdobně se provádí také aplikace děrovačkou, jen s tím rozdílem, že jehla vytvoří pod kůží díru na kotvu oddělením tkání od sebe, zatímco děrovačka odstraní i část tkáně, do které se následně vkládá kotva.

Častější způsob aplikace mikrodermalu se provádí pomocí děrováčku, protože je šetrnější a zabrání tomu, aby se piercer omylem dostal jehlou příliš hluboko.

kotva-mikrodermal-tri-dirky (1)kotva-mikrodermal-tri-dirky (1)
Kotva mikrodermal piercingu

Hojení mikrodermálu

Mikrodermální piercing se obvykle hojí rychleji než běžný piercing. K povrchovému zahojení dojde do jednoho až tří týdnůúplné zahojení se dostaví po měsíci (v případě drobných komplikací do tří měsíců).

K rychlejšímu zahojení dojde v případě, že je piercing aplikován v méně namáhaném místě.

Doporučujeme alespoň první týden přelepovat piercing sterilním krytím. Zabráníte tak nechtěné infekci i možnému mechanickému poškození vpichu.

Po dobu hojení také není vhodné nechávat část kůže s piercingem delší dobu pod vodou. Vyhněte se bazénům i koupelím a pouze se sprchujte.

Piercing čistěte pomocí solného roztoku. Solný roztok si jednoduše připravíte doma sami. Do velkého panáku vody, což je zhruba 0,5 cl, vmíchejte špetku kuchyňské nebo mořské soli – tedy tolik, kolik naberete mezi prsty.

Pokud bude solný roztok hodně nebo naopak málo slaný, nevadí. Důležité jsou dezinfekční účinky soli. Místo solného roztoku můžete také použít slabý roztok peroxidu vodíku (s nízkou koncentrací, například 3 %).

 

Komplikace hojení microdermal piercingu

Infekce

Nejčastější komplikací hojení je infekce, která se v těle projeví po nesprávném dodržování hygieny. I když je to především v prvních dnech velmi obtížné, neměli byste se šperku dotýkat vůbec, následně pouze umytýma rukama.

Nejnáchylnější k infekci je vpich zhruba týden po aplikaci, pokud se místo kolem vyústění kotvy ven z těla dostatečně nestáhne okolo šperku.

Pokud se objeví příznaky drobné infekce, tedy například zarudnutí, pálení, horkost v místě vpichu, nedoporučujeme používat antibakteriální mýdla ani antibiotické masti.

I v případě, že se v místě vpichu objevily příznaky mírného podráždění, doporučujeme používat solný roztok k čištění.

Místo vpichu až do zahojení překrývejte sterilní gázou nebo obvazem.

Otok

Je možné, že se objeví otok, který bude tlačit na horní kuličku či jinak tvarovaný uzávěr. V tom případě uzávěr mikrodemalu odšroubujte, místo proplachujte solným roztokem, vždy jej pečlivě překryjte sterilní gázou a zalepte. Uzávěr našroubujte zpět až ve chvíli, kdy otok zmizí.

V některých případech tělo mikrodermální piercing nepřijme. Tomuto stavu nejde nijak předejít, záleží na schopnostech hojení těla. Pokud již máte z minulosti aplikované jiné piercingy, napoví vám, jak tělo přijímá cizí tělesa. Pokud jste měli problémy s hojením ucha, pravděpodobně nastanou i v případě mikrodermálu.

Nikdy se nesnažte kotvu mikrodermálního piercingu vytáhnout z těla samiZajděte za svým piercerem a požádejte ho, aby kotvu vytáhl. Zkušený piercer si většinou poradí s jakoukoliv větší komplikací. V některých případech vážných infekcí vás však může poslat k vašemu lékaři, který vám předepíše vhodné léky.

 

Kde si nechat aplikovat mikrodermal piercing?

V podstatě v jakémkoliv piercingovém studiu by měli být připraveni na aplikaci piercingu. Je dobré, abyste si předem zjistili několik referencí na piercera a jeho práci.

My vám můžeme doporučit dvě piercingová studia v Praze a Brně. Pokud jste z Prahy nebo to tam máte blíže, vydejte se do piercingového studia Hell. V Brně si zase zajděte na ulici Lidická do našeho piercingového studia.

Jaký mikrodermal vybrat?

Vybírat si můžete mezi různými tvary kotvy. Rozdíl je zde většinou ve velikosti a v počtu otvorů. Otvory v kotvě slouží k prorůstání tkáně. Díky tomu bude kotva pevně umístěna na správném místě.

 

kotva-mikrodermal-dve-dirky kotva-mikrodermal-tri-dirky_1
Kotva mikrodermal piercingu se dvěma otvory
 
Kotva mikrodermal piercingu se třemi otvory
 
 

Hlavičku mikrodermalu si můžete vybrat zcela dle vašich představ. Záleží pouze na vás, zda zvolíte šperk s kamínkem, klasickou kuličku, hrot nebo hlavičku v rozličných tvarech. Podívejte se na náš e-shop a vyberte si mikrodermal piercing podle vašich představ.

 

kulicka-mikrodermal hvezdicka-mikrodermal hrot-mikrodermal-piercing
Hvězdička mikrodermal piericingu
Hrot mikrodermal piercingu