Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Kde bolí aplikace piercingu nejvíc? Zeptali jsme se přímo vás!

Kdo poprvé zatouží po piercingu, první, co ho obvykle jako první zajímá, je, jestli a jak moc to bude bolet. Jak je to ve skutečnosti? Přečti si v článku.

Toužíš po piercingu, ale nevíš, jestli vydržíš bolest, každý navíc říká něco jiného, a ty tak stále váháš? Není divu, mnoho lidí nesnáší jehly a u doktora se div nesloží, takže jít něco takového podstoupit dobrovolně je zvlášť u takových jedinců něco těžko představitelného. Přesto však piercing chceš a pomohl by ti nějaký obecný přehled a zkušenosti ostatních, co se bolestivosti týče? Potom jsi tu správně!

Na úvod je třeba říct známý fakt, že na těle jsou místa různě citlivá. Tam, kde máme hodně nervových zakončení, bývá jakákoli bolest obvykle intenzivnější. Proto tak šíleně bolí kousnutí se do jazyku nebo do rtu, no a o rozkroku snad nemá cenu se ani bavit. Záleží také, jestli piercing prochází jen kůží nebo i chrupavkou (typicky třeba u piercingu typu cartilage nebo helix).

122912738_4836669459684381_1736034732717577694_o

122912738_4836669459684381_1736034732717577694_o

  1. Pupík, obočí, ucho

Víceméně platí, že aplikace piercingů do těchto tří oblastí bolí nejméně. Napsali nám však i takoví, pro které byla i tato místa bolestivá:

Kateř Green: „Mám píchnuté obočí a nic horšího jsem ještě nezažila. :D“

Monique Haliti: „Propíchnutí horního rtu vůbec nebolelo, pupík ten mě teda bolel. :/“

Nenech se tím ale nijak vyděsit. Práh bolesti máme každý jinde a co bolí jednoho, druhý vůbec nemusí cítit. 

Ještě jedna věc – co se týče ucha, dá se propíchnout na několik způsobů, než jsou klasické náušnice do lalůčku. Tam se bolestivost dělí ještě zvlášť podle místa, kam si ozdobu necháš dát a některá místa jsou mnohem citlivější (typicky helix, tragus).

Natálie F.: „V mém případě nejhorší peklo byl industrial. :D Naopak septum a nostril úplně v pohodě.“

Viol F.: „Helix a industrial vůbec nebolel, ale tragus byl peklo.“

bolestivost piercing v uchu

  1. Ret, nos, jazyk

Rty jsou jasné, může to tam pěkně štípnout, ale nic, co by se nedalo vydržet. Propíchnutí jazyku může vypadat hrůzostrašně a stejně jako u rtu je možné, že se vyskytne krvácení, které je způsobeno narušením husté sítě cévního zásobení těchto oblastí. U nosu je stejně jako u ucha rozdíl, jakým způsobem je propíchnut. Oblíbený nostril většinou nebolí vůbec, za chvilku je hotovo, že možná budeš koukat, že už to máš za sebou.

Renata H.: „Pupík mě bolel nejvíce a ještě septum. :D Helix pohodička, nostril byl taky pohoda. :D Ret byl takový střed. :D“ 

Veronika Ch.: „Jazyk nebolel vůbec a nos trochu…“

  1. Bradavky a genitálie

Tady asi není třeba si nic extra vysvětlovat. Tato místa patří k nejprokrvenějším, a tím i k nejcitlivějším na bolest. Najdou se však i ti, co to mají opačně:

Drusilla: „Za mě teda bradavky srovnatelné s pupíkem... Možná bradavky bolely i míň.“

Viktória R.: „Bradavky a silná bolest? Vůbec. :D Hojení sice taky trvá... Ale vůbec mě to nebolelo. To spíš jazyk, ale to až den po píchnutí… :D“

Markéta P.: „Jazyk byl horší jak bradavky a spodek.“

Je tedy jasné, že i když platí nějaká obecná pravidla, tak jsou výjimky, které je potvrzují. Nápovědou, jestli piercing zvládneš, může být zkrátka i tvá celková snášenlivost bolesti. Pokud víš, že tě jen tak něco nerozhodí, je velká pravděpodobnost, že v pohodě sneseš aplikaci i do citlivějších částí těla. Naopak i strašpytla může příjemně překvapit, jak rychlé a bezbolestné to nakonec může být. 

Důležité je vybrat si dobrý salon a jestli jdeš na piercing poprvé, neváhej to piercerovi říct a klidně přiznej, že se trochu bojíš. Každý profesionál ti pak podrobně vysvětlí, co bude dělat a nebude se ani zlobit, pokud si to rozmyslíš. Když to ale zvládneš, určitě to bude stát za to!

Pokud potřebuješ s čímkoli poradit nebo se na něco zeptat, neváhej se na nás obrátit v soukromé zprávě nebo na info@piercing.cz, rádi ti pomůžeme.