Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Péče o mikrodermal

Mikrodermální piercing, známý také jako dermál, je podkožní implantát, který je v posledních letech velice oblíbený. Šperk mikrodermálu se skládá ze dvou částí – z kotvy, která se zavádí pod kůži a uzávěru, který se na ni šroubuje.

Těsně po aplikaci mikrodermálu

Microdermal piercing těsně po aplikaci nijak vzlášť nebolí. Můžete cítit pod kůží tlak a piercing je obvykle citlivější pouze na dotek.

Dávejte si ale extrémní pozor na to, abyste se piercingu nedotýkali neumytýma rukama. Můžete si tak do čerstvé rány snadno zanést infekci, která by mohla zapříčinit odmítnutí šperku a obranou reakci těla, při které by se mohlo pokusit šperk vyloučit z těla.

V prvním týdnu doporučujeme microdermal piercing přelepovat sterilním obvazem. V ideálním případě na šperk položte nejprve gázu či jiný nepřilnavý materiál a následně přelepte náplastí nebo upevněte obvazem.

Zhruba do jednoho týdne by se měla ranka kolem vložené kotvy stáhnout, sníží se riziko infekce a šperk už nadále nemusíte přelepovat.

 

Hojení mikrodermálu

V následujících týdnech ale znovu po obvazu nebo náplasti sáhněte, pokud plánujete navštívit prašné, zakouřené nebo jinak znečištěné prostory.

K úplnému stažení rány kolem šperku i uvnitř pod kůží dochází zhruba 2 měsíce po aplikaci piercingu.

Do té doby však nedoporučujeme koupání v bazénech a i doma si dejte raději sprchu než dlouhé minuty v napuštěné vaně.

Dávejte si také extrémní pozor na to, abyste si mikrodermál při sportu nebo jiných činnostech o něco nezachytili nebo se do něj neudeřili. To by mohlo značně prodloužit dobu hojení.

 

Čím čistit mikrodermál?

Mikrodermální piercing je trošku jiný než klasické piercingy – není možné jej zcela propláchnout. Pokud tedy například jiné piercingy čistíte antibakteriálním mýdlem, u mikrodermálu to nedělejte.

Částečky mýdla by se mohly uvnitř ranky zachytit a mohly by způsobit zanícení.

Mikrodermální piercing proto pouze oplachujte solným roztokem, který si snadno vytvoříte z běžné kuchyňské soli a vody.

 

Co dělat s otokem nebo infekcí

Jak jsme popsali výše, mikrodermál je nejnáchylnější k infekci zhruba první týden po aplikaci šperku.

Infekci poznáte podle toho, že okolí vpichu je zarudlé, horké a citlivé na dotek. Pokud je infekce drobná, postačí, když si na vatový polštářek nanesete desinfekci s co nejmenším obsahem alkoholu a budete si ranku jemně potírat do odeznění infekce.

Pokud je infekce velká a tělo již začalo vylučovat šperk, běžte co nejdříve za vašim piercerem, který vám poradí s dalším postupem.

Pokud vám místo vpichu oteklo, pravděpodobně uzávěr mikrodermálu tlačí na otok a tím mu brání v zahojení. V takovém případě doporučujeme vnější závit šperku odšroubovat, ranku zalepit sterilním lepením a počkat, než otok ustane.

Podívejte se na náš e-shop a vyberte si šperk do mikrodermálu podle vašich představ.

 
 
hrot-mikrodermal-piercing mikrodermal-kaminek barevny-mikrodermal-kulicka