Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Piercing a celebrity – co kdo nosí a kde?

amy weheartit.com

Piercing byl i ve světě celebrit dříve spíše ojedinělou záležitostí, ve které si libovali zejména extravagantní hudební interpreti. Dnes už je situace jiná – tuto módní ozdobu můžeme najít u stále více osobností z různých odvětví. Kdo se piercingem proslavil a kdo se jej nestydí ukazovat? Přečti si v článku!

Určitě si na to taky vzpomínáš – v našich teen letech jsme obdivovali kdekoho slavného a plakáty s jejich podobiznami zdobily nejeden pokojíček. Kdo se už ve svých neklidných pubertálních letech svezl na vlně hudebních žánrů mimo střední proud, ten rychle zjistil, že image takových interpretů často způsobuje rodičům, učitelům a starším lidem minimálně kopřivku. A o to víc jsme tyto slavné zpěváky, zpěvačky i další osobnosti tolik milovali a milujeme! Pojďme se podívat, koho ze slavných lidí kromě jejich talentu proslavil také piercing.

Keith Flint († 49)

Ten, kdo v devadesátkách alespoň už tahal kačera, si jistě vzpomene na zpěváka slavné undergroundové kapely The Prodigy. Jejich úspěch však pokračoval i mnoho let po miléniu a ještě v roce 2015 jejich fanoušci zaplnili pražské Fórum Karlín. Zpěvák Keith Flint kromě hudebního a tanečního nadání proslul hlavně svým ulítlým vzhledem, zejména jedinečným účesem ve tvaru dvou punkových kohoutů, a také piercingy – měl propíchnuté obě uši, nos i jazyk, který ochotně vyplazoval. Liboval si také v různých tvarech a velikostech ozdob, které často střídal.

Krasojízda Flinta skončila bohužel v březnu 2019, kdy spáchal sebevraždu.

keith_bbc.comf8c7b033b0a44477a2222bd5a7e28f52myfcomline.com

Amy Winehouse († 27)

Kdo by neznal zpěvačku Amy Winehouse. Ta za svého krátkého života stihla udělat bouřlivou hudební kariéru, propařit nespočet nocí a také inspirovat mnoho žen ve stylu líčení či účesu – a v neposlední řadě také piercingu. Sama měla dva – v nose a nad rtem, z nichž ten první jmenovaný nosila jen krátce. Známá byla také její tetování, ještě víc ji ale proslavil její bujarý styl života, který se jí bohužel stal v roce 2011 osudným, kdy zemřela na otravu alkoholem.

amy elle.czamy weheartit.com

FKA twigs (32)

Londýnská zpěvačka, tanečnice i producentka jamajského původu, vystupující pod pseudonymem FKA twigs, způsobila před pěti lety na scéně avantgardního popu nemalé pozdvižení. Z tanečnice spolupracující s Kylie Minogue nebo Edem Sheeranem, která měla na kontě dvě podařená EP, se s debutovou nahrávkou s lakonickým názvem LP1 stala umělkyně, která změnila pravidla hry. A co víc, piercingy nešetří – konkrétně septum, které vídáme častěji u rockerů, zpopularizovala i v jemnějších popových kruzích a dneska na něj narazíš celkem běžně – a to i u mužů. FKA twigs zdobí také několik náušnic.

fka pinterest2fka pinterest

David Draiman (47)

Jméno tohoto zpěváka budou znát spíše fanoušci metalové hudby, nicméně možná ti neunikl jeho slavný cover písně „The Sound of Silence“ z roku 2015. Každopádně je tento frontman kapely Disturbed známý nejen pro svůj zvučný baryton a chraplák, ale také pro méně obvyklý dvojitý labret talon piercing.

Draiman však již před časem piercing shodil s tím, že bez něj ho lidi nepoznávají, a on si tak může užít být na ulici inkognito. Tuto změnu zdůvodnil také tím, že už mu ozdoba nevyhovovala a přestal se v ní cítit dobře. Náušnice si však ponechává. Proč ne!

david draimandraiman pinterest

Lady Gaga (34)

Tato umělkyně pro své nejen módní výstřelky možná vypadá jako jedna z laciných hvězdiček, opak je ale pravdou. Lady Gaga je velmi talentovanou zpěvačkou, textařkou, klavíristkou, skladatelkou i herečkou. To však nemění nic na tom, že i takto nadaní lidé rádi šokují – jak svými módními kreacemi, tak i menšími či většími skandály. Tím však není její dřívější septum, ovšem až to, když si Lady Gaga vzala šaty s nebezpečným rozparkem (a s kalhotkami se pochopitelně neobtěžovala), který bezostyšně odhalil piercing v jejím ohanbí. Náhoda?

gaga pinterestgaga twitter

Rihanna (32)

Rihannu netřeba nijak blíže představovat. Jisté je, že se zřejmě bolestí nebojí. Proč? Zpěvačku totiž zdobí piercing v bradavce, který často prosvítá z pod jejích tílek a v květnovém čísle časopisu Lui svá prsa i s piercingem dokonce odhalila zcela. Kromě toho má také několik dírek v uchu.

rihanna style o holic rihanna twitter

Lenny Kravitz (56)

Na závěr ještě jedna pikoška – americký zpěvák, multiinstrumentalista a herec má kromě obličejových piercingů také jeden na přirození. Samotný fakt není tolik šokující jako způsob, jakým se to nejen jeho fanoušci dozvěděli – v roce 2015 během kytarového sóla na festivalu ve Stockholmu se Lenny tak rozvášnil, že když chtěl fanouškům v prvních řadách zahrát v podřepu, ruply mu kožené kalhoty a všem tak ukázal své mužství včetně ozdoby. Mazec!

lenny kravitz twitterLenny-Kravitz1

Láká tě také vyzkoušet piercing po vzoru někoho slavného? Pokud potřebuješ s čímkoli poradit, neváhej se na nás obrátit v soukromé zprávě nebo na info@piercing.cz, rádi ti pomůžeme.

 

Zdroj: wawe.rozhlas.cz, extra.cz