Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Piercing genitálií

Piercing genitálií

Piercing je ozdoba těla, se kterou se obvykle velmi rádi pochlubíte širokému okolí. Každý z nás ale může mít i nějaké malé tajemství – například piercing genitálií. Ať už jste muž nebo žena, existuje mnoho typů piercingů na vnějších pohlavních orgánech, které si můžete nechat aplikovat. Pročtěte si náš článek a promyslete si, které místo je právě pro vás nejvhodnější.

 

Historie genitálního piercingu

První zmínky o piercingu vnějších pohlavních orgánů je možné najít již v Kamasútře. Na mužském těle se proslavil především ve viktoriánském období v Anglii, kdy jej nosil údajně princ Albert (manžel královny Viktorie). V tomto období muži vrchních vrstev nosili velmi úzké nohavice a bylo nutné penis skrýt. Princ Albert měl údajně právě tento typ piercingu proto, aby penis mohl připnout ke stehnu.

Druhy piercingu genitálií

Ženské vnější pohlavní orgány poskytují mnoho příležitostí pro aplikaci decentního a zajímavého piercingu, stejně tak je to ale u mužů. Jaké typy genitálních piercingů existují? V podstatě jakékoliv. Piercing je možné aplikovat téměř kamkoliv v těle, pohlavní orgány nejsou výjimkou.

 

Typy mužských piercingů genitálií

Umístit piercing můžete v podstatě kamkoliv na žalud penisu, uzdičku, šourek nebo třeba hráz mezi penisem a konečníkem. Každý z těchto piercingů má svoje jedinečné pojmenování:

Ampallang – jedná se o piercing, kdy je šperk veden vodorovně skrze žalud. Procházet může močovou trubicí nebo je veden nad ní.

Apadravya – tento piercing je vedený vertikálně přes žalud a ústí blízkosti uzdičky předkožky. Často bývá spojován s piercingem Ampallang a společně tvoří tzv. magic cross.

Dydoe – piercing okraje žaludu. Jedná se o více bolestivý piercing a častěji také krvácí.  V některých případech se kombinuje s piercingem Apadravya a jako šperk se používá kruh, který prochází špičkou žaludu a jeho okrajem.

Frenum – piercing uzdičky u žaludu. Šperk se zde používá drobnější, vzhledem k tomu, že bývá skrytý pod předkožkou.

Guiche – piercing hráze mezi šourkem a análním otvorem.

Hafada – piercing šourku. Šperk se umisťuje pouze pod kůži šourku, takže je jeho hojení méně problematické.

Princ Albert – velmi častý piercing, který do penisu vstupuje v úrovni uzdičky a vychází v ústí močové trubice. Existuje také obrácená varianta, při které piercing vstupuje vychází z těla na horní straně žaludu, nikoliv u uzdičky.

Pubic piercing – piercing kořene penisu, při kterém se používají surface šperky .

Předkožka – piercing předkožky prochází pouze kůží, snadno se proto hojí a není příliš bolestivý.

Scrotal – jedná se o piercing šourku, který prochází pouze kůží. Obvykle se umisťuje mezi varlata.

 

Typy dámských genitálních piercingů

U žen jsou piercingy vnějších pohlavních orgánů taktéž velmi časté a bývají aplikovány do oblastí velkých a malých stydkých pysků, kůži překrývající klitoris a hráz mezi análním otvorem a pochvou.

 

Piercing stydkých pysků – jedná se o piercing, který je veden stydkými pysky. Je možné jej aplikovat na velkých i malých pyscích. Při propíchnutí obou pysků ve stejném místě je možné je šperkem spojit.

Christina piercing – piercing stydkého pahorku, který je velmi častý a oblíbený.

Piercing klitorisu – jedná se o méně častý piercing, který je veden přímo klitorisem. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi prokrvenou partii těla, je jeho hojení obtížnější.

Deep Hood piercing – tento piercing je veden v oblasti klitorisu. Deep hood je umístěn hlouběji v těle, pod klitorisem. Jiným typem je vertical hood a horizontal hood.

Female Guiche – horizontální piercing hráze mezi pochvou a análním otvorem.

Fourchette piercing – vertikální piercing hráze mezi pochvou a análním otvorem.

Horizontal Hood piercing – horizontální piercing kůžičky nad klitorisem.

Hymen piercing – piercing panenské blány

Inner Labia piercing – piercing vnitřních stydkých pysků.

Isabella piercing – je méně častý typ piercingu. Je vizuálně podobný piercingu vertical hood, ale je veden pod klitorisem a vystupuje z těla nad ústím močové trubice. Není příliš častý, protože se nachází příliš blízko klitorisu a mnozí pierceři se jej neodvažují aplikovat.

Nefertiti piercing – tento piercing prochází pod kůžičkou klitorisu od spojení vnějších stydkých pysků a druhý konec se může dotýkat klitorisu, který současně stimuluje. Je považován za bezpečnější než Isabella piercing.

Outer Labia Piercing – piercing vnějších stydkých pysků.

Princess Albertina – jedná se o méně častý piercing, který je obdobou mužského Prince Alberta. Šperk do těla vstupuje močovou trubicí a vychází nad spodním okrajem poševního vchodu. Nositelky musí mít dostatečně širokou močovou trubici, aby šperk nebránil při močení.

Princess Diana – piercing obdobný jako vertical hood, jen s tím rozdílem, že šperk vychází z těla na boku horní části klitorisu, nikoliv uprostřed.

Triangle Piercing – piercing vedený pod klitorisem, který vystupuje z těla v místech, kde se kůže klitorisu spojuje s vnějšími stydkými pysky.

Vertical Hood piercing – piercing kůžičky nad klitorisem umístěný vertikálně uprostřed.

 

Hojení piercingů genitálií

Genitální piercingy u mužů i žen se obecně hojí velmi rychle a ve většině případů snadno, a to nejen díky dezinfekčním účinkům moči. Pro čištění piercingu tedy obvykle postačí antibakteriální mýdlo, případně solný roztok.

Dle typu aplikovaného piercingu, hloubky umístění a složitosti aplikace se piercing může hojit 14 dní až půl roku.

Mimo správného čištění je třeba dodržovat po několik týdnů pohlavní zdrženlivost, díky které zabráníte přenosu infekcí i mechanickému dráždění hojící se rány.

 

Jaké piercingy jsou vhodné do genitálií?

Záleží na typu piercingu, který jste si vybrali a místa, kam jej chcete aplikovat. Ženy i muži velmi často nosí na svých genitáliích banánky nebo kroužky, výjimkou však není ani surface či mikrodermál.

krouzek-segment-do-genitalii podkova-do-genitalii
Banánky do genitálií
Segment/kroužek do genitálií
Podkova do genitálií

 
 

Pořiďte si ten správný šperk, který vám bude dokonale sedět. Pokud si s výběrem nejste jisti, rádi vám poradíme .