Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Piercing v těhotenství

Pokud vás potkala radostná událost, čekáte dítě a k tomu máte piercing v pupíku, určitě vás bude zajímat, zda ho musíte vyndat. Možná přemýšlíte o tom, že byste si nechaly udělat nový piercing jako vzpomínku na vaše těhotenství. Přečtěte si, proč byste to raději neměly dělat a je lepší počkat.

Aplikace nového piercingu v těhotenství

Možná spadáte do druhé kategorie žen – momentálně piercing ještě nemáte, ale přemýšlíte o tom, že si nový necháte udělat jako vzpomínku na vaše těhotenství. Během těhotenství se nedoporučuje aplikovat žádný nový piercing. Riziko možné infekce či přenosu vážných nemocí je v současnosti již zanedbatelné díky kvalitnímu vybavení tetovacích a piercingových studií.

Problémem ale je, že během těhotenství je tělo neustále pod velkou námahou, která vychází z neustálých změn. Nový piercing by byl pro tělo velmi náročný na hojení a také by se mohla objevit případná alergie či jiné nežádoucí reakce, které by bylo nutné řešit antibiotiky, což není v těhotenství ideální a je lepší tomu předcházet.

Pokud si chcete udělat nový piercing kdekoliv po těle během těhotenství, raději to odložte, až se vaše dítě narodí. Pěknou vzpomínku a zajímavý piercing si můžete udělat kdykoliv v budoucnu. O zdraví vašeho nenarozeného dítěte ale musíte pečovat právě teď.

Piercing v pupíku v těhotenství

Pokud váš pupík již nějakou dobu zdobí piercing a nyní se vám bříško začalo zvětšovat, asi přemýšlíte, zda jej budete muset vyndat.

Každá kůže je jiná a jinak reaguje a stejně tak má téměř každý jiný tvar a typ pupíku. Záleží na tom, jestli váš pupík před těhotenstvím byl vystouplý nebo hluboký a stejně tak, zda jste byla štíhlé či silnější postavy.

Pokud byl váš pupík před těhotenstvím hluboký, pravděpodobně se i během pokročilejšího stádia těhotenství nezvětší a kůže kolem nebude příliš napnutá, takže s vámi vydrží až do porodu. Pokud máte ale strach, vyměňte klasický banánek dočasně za pružnější. Jedná se o tzv. těhotenský piercing, který má tyčinku z bioplastu, kterou můžete libovolně zkrátit. Jedná se o ideální dočasnou náhradu, pokud vám váš běžný šperk již nestačí.

Piercing do pupíku s bioflexovou tyčinkou

 
 

Je možné, že během těhotenství vaše piercingová dírka začne rudnout, hnisat nebo se příliš natahovat s rostoucím bříškem. Pokud postřehnete jakékoliv změny, piercingový šperk vyndejte. 

Další typy piercingů během těhotenství

Nejen piercing pupíku se během těhotenství může stát problematickým. Některé druhy intimních piercingů budete muset pravděpodobně vyndat ještě před porodem, protože by mohly způsobovat nechtěné komplikace.

Stejně tak se budete muset na nějakou dobu rozloučit s piercingem bradavek . Pokud se chystáte kojit, piercing v bradavce by vaše novorozené dítě mohl ohrozit.