Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Typy piercingů do nosu

Piercing nostril je jeden z nejoblíbenějších šperků na obličeji. Jedná se o propíchnutí chrupavky nosní dírky. Kroužek nebo nosovka není ale jediným typem piercingu, kterým si můžete svůj nos ozdobit.

typy-piercingu-nosu

Typy piercingů nosu

Záleží na tom, jaký typ vpichu zvolíte. Podle toho si můžete vybrat mezi šperky jako je nosovka, septum, činka, kroužek (segment) nebo třeba mikrodermal. Pokud toužíte po ozdobě nosu, ale nechcete si ho hned propichovat, spíše vás jen zajímá, jak by na vás vypadal, můžete si také pořídit falešný piercing do nosu.

Kroužek do nosu

Existuje několik typů kroužků do nosu. Jsou vyrobeny z různých materiálů, v různých barvách, se zdobením nebo bez, ale také hlavně s různými způsoby zapínání.

Kroužky ve tvaru spirály se do nosní dírky jednoduše vtočí a mechanicky se nijak nespojují. Dalším typem je kroužek, který se rukou mírně roztáhne, vsune do dírky a poté zase přitlačí k sobě.

Vyberte si ten, který vám nejvíce vyhovuje.

 
 

Nosovky

Nosovky jsou obvykle jednoduché tyčinky, které zasunete do nosní dírky. Uvnitř nosu nemají zapínání (protože by mohlo hrozit riziko vdechnutí), ale jsou rozšířené nebo zahnuté. Vybírat si můžete mezi různým vnějším zakončením – s korálkem, ozdobou nebo třeba jen kovovou kuličkou.

Septum

Septum šperky jsou většinou kroužky, které jsou buď čisté nebo různě zdobené. Vybrat si můžete šperk do septa s výrazným zdobením, s kamínky, v různých barvách nebo třeba s navlečenými korálky. Pokud zrovna chcete piercing v septu skrýt, pořiďte si náhradní díl, který je v nosních dírkách téměř neviditelný. Přečtěte si více o piercingu septa v našem článku.

Činka do nosu

Činka do nosu je pro vás to pravé, pokud máte piercing Nasallang, Bridge nebo Austin bar. Při výběru toho správného šperku je velmi důležitá délka činky, kterou byste si měli nejprve důkladně přeměřit.

 piercing-tycinka-s-kulickami  piercing-tycinka-s-hroty piercing-tycinka-s-kulickami 
     
 
 

Banánek a surface

Banánek není zrovna typický šperk do nosu, ale přesto pro něj případně najdete uplatnění při piercingu Third eye. Do kůže nad kořenem nosu taktéž můžete použít surface šperk.

 piercing-s-kulickami-do-oboci   cinky-do-nosu-piercing-s-hroty piercing-tycinka-s-hroty
     
 
 

Mikrodermal

Mikrodermální piercing je spíše obvyklý na místech, která není možné úplně propíchnout. Můžete se s ním setkat třeba na rukou, krku, na líčkách nebo třeba na zádech. Microdermal ale můžete umístit třeba i na kořen nosu, kde bude vypadat obdobně jako Third eye nebo indické znaménko bindi.

 mikrodermal-hvezdicka-titan mikrodermal-s-kaminky  ocelova-kopule-mikrodermal 
 Mikrodermal hvězdička  Mikrodermal kamínek  Mikrodermal titanová kupole